Projekti i merr përsipër tu mësojë shqiptarëve identitetin e tyre. Kush jemi, nga vijmë, përse jemi po aq ndryshe sa edhe të njejtë me popujt që na rrethojnë? Cilat janë ngjyrat, zërat, historitë, karakteret që na ndajnë me të tjerët dhe që na bëjnë që në fund të fundit të...
Historia e Shqipërisë, që nga koha e themelimit të shtetit shqiptar modern, është e mbushur me ngjarje që kanë pasur si mjet të zgjidhjes së mosmarrëveshjeve politike: vrasjen e organizuar të kundërshtarit politik. Atentatet e medha, ato që tronditën vendin kohë pas kohe dhe që ndikuan thellësisht jo vetëm në...
http://www.imdb.com/title/tt4391564/
Ky eshte nje cikel dokumentaresh, 52 minutesh secili, i cili deshiron te krijoje filmikisht, profilet artistike te Aktorëve me te medhenj te kinematografise Shqiptare, duke eksploruar me vete artistet filmat ku ata ishin protagoniste, rolet e tyre me te spikatura si dhe rrethanat shoqerore, te punes apo historike, me zbulime...
Shtetet, njësoj si njerëzit, kanë jetën e tyre. Kanë ulje e ngritjet e tyre, dështimet, sukseset, mburrjet dhe historitë për të treguar. Në kohën e sotme, thellësisht të globalizuar dhe për më tepër, të politizuar, gjithnjë e më tepër vihet re prirja për të anashkaluar me indiferencë të plotë rrënjët...
Lumenjtë e Shqipërisë. Njëherazi burim i jetës në këto anë, miq të njerëzisë, por edhe armiq të rreptë. Ata janë ndër dëshmitarët më të vjetër e njëherazi më të rinj të jetës tonë. Drini, Vjosa, Shkumbini, Mati, Erzeni, Drino, Devolli, çfarë u kanë parë sytë dhe çfarë shohin teksa udhëtojnë...
Skopje is one of the few capitals in the world in which there are two national theatres; national theatre of Skopje and Albanian theatre of Skopje. The attempt to dicover more about the three dimensionality of each of the scenic stages will be pursued parrallely by the artistic curosity towards...
Ky serial dokumentarësh trajton tema të rëndësishme të historisë së Shqipërisë që nga koha e Skënderbeut (Shekulli XV) e deri në dekadat e fundit të shekullit të 20. Objekti i tij janë marrëdhëniet e shtetit shqiptar me fuqitë më të mëdha të kohës dhe pasojat që ato patën në zhvillimin...